woensdag 6 juli 2011

Woensdag 6 juli 2011

Wat een stralende dag met een overwegend blauwe lucht hebben we vandaag.
Voor de tweede keer nemen we de tram richting centrum.
We lopen langs de Zwinger en ik maak er nog wat foto’s omdat het er bij dit zonnige weer toch vrolijker uitziet. Langs de Semperoper en de Hofkirche lopen we naar de Elbebrug die we oversteken.
Eerst lopen we naar het Japanische Palais, dat oorspronkelijk werd gebouwd voor de porseleinverzameling van August der Starke. Het is geen oosters gebouw, maar het porselein was hoofdzakelijk afkomstig uit Japan, vandaar de naam. Het is nooit als zodanig in gebruik genomen. Nu is het een museum. Het ligt in een parkje aan de Elbe vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de mooie historische ‘Altstadt’ aan de overkant.
We lopen terug naar de Hauptstrasse, de brede voetgangerszone die van de brug naar de Albertplatz, een groot centraal plein, loopt. Aan het begin van de Hauptstrasse staat het gouden ruiterstandbeeld van August der Starken in de zon te glimmen.
Aan beide zijden zijn winkels en terrasjes, waar we op de terugweg even een pauze inlassen.
Dan gaan we de brug weer over naar de Altstadt en lopen naar de Altmarkt. Eerst even lunchen op een terras en de Kreuzkirche bekijken. Ook het Rathaus staat hier en er is nog een grote overdekte winkelgalerij waar we doorheen lopen.
Inmiddels zijn we aardig moe en kunnen meteen op de Altmarkt op de tram stappen. De rest van de middag lekker relaxen.
 SemperoperF├╝rstenzug

Geen opmerkingen:

Een reactie posten