vrijdag 1 juli 2011

Vrijdag 1 juli 2011

Vandaag nog geen foto’s vanaf de nieuwe locatie. Dus hierbij een paar exemplaren die ik met mijn macro-objectief maakte na een regenbui in Lückendorf.

We zijn vanochtend uit Praag weggereden en hebben eerst een vignet gehaald bij de benzinepomp, zodat we in Tsjechië ook van de snelweg gebruik kunnen maken.
Net op die snelweg, schrikken we ons lam! Iedereen voor ons staat ineens op de rem en wij staan ook maar tenauwernood op tijd stil. Staat er op de linkerbaan een man tegen een afvalcontainer aan te duwen. Een eindje verder op diezelfde baan staat zijn vrachtwagen waar de container vanaf is gevallen. Linke boel, hopelijk heeft hij zijn avontuur overleefd.
Verder verloopt de reis voorspoedig en vóór 13.00 uur zijn we bij ons volgende vakantieadres in Dresden. Ook weer een prima verblijfplaats. De familie van wie we het appartement huren woont ook in het pand en we krijgen van hen informatie over Dresden en omgeving. Zij hebben zelfs een complete informatiemap gemaakt die we kunnen gebruiken. Hun achternaam is Kleppisch, door ons voor het gemak omgedoopt in ‘De Klepjes’.
De tram is ook hier weer in de buurt, dus bij het bekijken van het historische centrum van Dresden kunnen we daar weer goed gebruik van maken.
Verder hebben we nog wat trips in de omgeving gepland.
We verkennen nog even de buurt en we zien dat het bakkertje drie huizen verderop zit, dat betekent dus elke ochtend lekkere verse broodjes bij het ontbijt.
De Klepjes zijn dol op lidcactussen. Zowel binnen als buiten breek je je nek over deze planten, de meeste mooi in bloei. We hebben zelfs al aangeboden gekregen dat we een stekje mogen meenemen als we weer weggaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten