dinsdag 5 juli 2011

Dinsdag 5 juli 2011

Vandaag ziet de lucht er iets beter uit: er zitten lichtgrijze stukjes tussen de loodgrijze wolken.
Barockgarten Grosssedlitz is vandaag ons eerste doel. Het is een van de best bewaarde baroktuinen van Duitsland met breed aangelegde trappen, waterpartijen, ruime blik-assen, orangerieën en het Friederichsschlösschen. De dame bij de kassa geeft ons uitgebreide informatie en vertelt dat de sculpturen in de tuin geen kopieën zijn, maar echt ruim 200 jaar oud.
Als we aan de wandeling door het park beginnen, gaat de zon schijnen, die hebben ze hier dus wèl! En het is meteen ook behoorlijk warm.


Onze volgende bestemming is Festung Köningstein, een historische bergvesting.
We gaan met een treintje naar boven, dat wil zeggen tot onderaan de vesting. De rest van de stijle klim doen we te voet.
Het is meer een compleet militair dorp boven op een berg. Een aantal gebouwen geeft een goede indruk van het vroegere leven in de vesting. Het hele plateau is door een 1700 meter lange vestingmuur omgeven waarlangs je kunt wandelen en vanwaar je schitterende uitzichten hebt op de mooie omgeving.
Tot slot zitten we nog met een ijsje met verse aarbeien en slagroom op een terras voordat we aan de neerwaartse wandeling beginnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten