maandag 4 juli 2011

Maandag 4 juli 2011

De lucht is even loodgrijs als gisteren, maar het begint nu droog. We gaan met de tram naar het centrum van Dresden en halen eerst even een goede plattegrond en wat informatie bij het toeristenbureau.
We beginnen onze rondwandeling bij de Zwinger. Een verzameling van barokgebouwen, beelden en fonteinen. De gebouwen in de stad zijn, soms geheel, soms gedeeltelijk, wel aan een flinke schoonmaakbeurt toe. Daarom maken ze vaak, waarschijnlijk mede veroorzaakt door het grijze weer, een sombere indruk.
We lopen rond op de Theaterplatz en bewonderen de Semperoper en de Hofkirche. Plotseling begint het te gieten en we vluchten de Hofkirche binnen. We bekijken het interieur van de kerk en als we naar buiten gaan, regent het nog steeds. We gaan gauw een overdekte winkelgalerij binnen en vinden daar een Italiaans eettentje waar we meteen maar een lekker vers ciabatta-broodje met tonijn verorberen.
Dan lopen we nog even door de galerij en komen in een outlet waar afgeprijsd Meissener porselein wordt verkocht. Je betaalt dan b.v. 436 euro voor een kop en schotel i.p.v. 548. Nou, dat scheelt natuurlijk enorm! Jammer dat we niet met de auto zijn, anders had ik gelijk een heel servies besteld.
Even later zien we op het glazen dak van de galerij dat het inmiddels weer droog is en we vervolgen onze excursie door Dresden. We komen langs de F├╝rstenzug, een 102 meter lange afbeelding van Saksische vorsten te paard die uit 25.000 Meissner porseleinen tegels bestaat.  
Over de Br├╝hlsche Terasse gaan we verder met aan de ene kant de Elbe en aan de andere kant de mooie gebouwen en diverse standbeelden.
We eindigen onze wandeling op de Neumarkt bij de Frauenkirche met zijn typische hoge koepel. We bezichtigen de kerk nog van binnen en gaan, na een paar winkeltjes, weer richting tramhalte en terug naar ons vakantieadres.
In de tram kopen we meteen weer een dagkaart om nog een keer naar het centrum van Dresden te gaan en gaan nog even langs het bakkertje voor wat lekkers bij de thee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten