vrijdag 8 juli 2011

Vrijdag 8 juli 2011

Vanochtend is het wat regenachtig, dus gaan we pas na de middag op pad als het zonnetje weer tevoorschijn komt.
Henk heeft een discussie met meneer Klepje over de afvalbakken. Hier in Duitsland zijn ze, naar onze mening, een beetje doorgeslagen met het scheiden van afval. Je hebt allerlei kleuren vuilnisbakken die om beurten aan de weg moeten. Wij hebben al het vuil bij elkaar gegooid in de pedaalemmer die uit twee delen bestaat. Klepje vraagt of wij het begrip biologische bak niet kennen, waarop Henk antwoordt dat we alleen een onlogische bak hebben. Nou, dan kunnen we volgens Klepje alles beter in de zwarte bak gooien. Als Henk vraagt of de mensen in het appartement aan de overkant ook elk zo’n batterij vuilnisbakken hebben, blijkt dat die alles bij elkaar in één grote afvalcontainer gooien….
In de middag gaat het naar Radebeul, waar we de pittoreske buurtschap Altkötzschenbroda bezoeken. Een aardige buurt, het is dat we er toch langs kwamen want het is eigenlijk geen omweg waard.
Verder naar Schloss Wackerbarth. ‘Klinkt als’ ...... (spreek het maar eens uit, inderdaad) Bakker Bart. Alleen worden er geen broodjes gebakken, maar wijn geproduceerd. Het is een wijnlandgoed tegen het decor van een wijnberg.
Dan naar Schloss Moritzburg, een mooi gelegen slot in een vijverlandschap. Eigenlijk een jachtslot dat August der Starke liet bouwen. Er omheen ligt een mooi aangelegde slottuin.
Dan rijden we via Meissen terug, waar we vanaf de overkant van de Elbe nog een foto willen maken van de mooi tegen de heuvel gelegen plaats. Toen we er de eerste keer waren, was het slecht weer. Het ziet er nu veel vrolijker uit.
Dat was onze laatste excursie alweer hier in de omgeving. Morgen alleen nog de grote rit huiswaarts.

Altkötzschenbroda

Schloss Wackerbarth

Schloss Moritzburg

Meissen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten