zondag 3 juli 2011

3 juli 2011

Vandaag was het absolute dieptepunt van onze vakantie wat betreft het weer: de hele dag regen. Soms wat minder, soms komt het met bakken naar beneden, maar er valt constant nattigheid.
We besluiten om naar het DDR-Museum te gaan in het plaatsje Radebeul, hier een paar kilometer vandaan. We zijn duidelijk niet de enigen met dit idee.
Je begint op de bovenste etage en volgt naar beneden gaand de hele tijdlijn van de DDR geschiedenis van 1949 t/m 1989.
Overal is de geschiedenis en politieke ontwikkeling in tekst en beeld vastgelegd. Daar tussen zijn overal ruimtes met gebruiksartikelen en inrichtingen van de genoemde periode ingericht. Aangezien die spullen aardig overeenkomen met onze eigen artikelen uit die tijd, is het voor ons ook een leuke nostalgietoer. We zien oude radio’s, radiomeubels met pick-up, bandrecorders, keukengerei, kantoormeubelen en –artikelen, computers uit de beginperiode, vervoermiddelen, schoolklassen, medische inrichtingen, ect. Teveel om op te noemen. Veel komt ons nog bekend voor en we horen ook van andere mensen kreten als: ‘Och, kijk toch eens, de broodtrommel van oma’.
Als we alle vier de etages bekeken hebben, duiken we het museumrestaurant in voor een late lunch. Het is er druk en ons geduld wordt aardig op de proef gesteld als we ruim 45 minuten moeten wachten voordat we onze bestelling krijgen voorgeschoteld. De oud-DDRers zijn dit lange wachten duidelijk meer gewend.
We rijden weer naar ons onderkomen waar Henk de tijdrit van de Tour kan volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten