donderdag 7 juli 2011

Donderdag 7 juli 2011

We gaan naar het burchtstadje Stolpen. Het heeft een klein middeleeuws centrum en een burcht, ten dele ruïne, die op een basaltrots ligt. Ook het bouwmateriaal bestaat voornamelijk uit de plaatselijke blauw-zwarte basalt.
Het langgerekte burchtcomplex bestaat uit 4 burchthoven. Elke hof heeft een eigen toren. Het leuke van deze burcht is dat je in elk gebouw en elke toren kunt rondkijken. De torens bieden mooie uitzichten en je kunt in de al dan niet ingerichte torenkamers rondkijken.
Op sommige hoven bestaan wanden uit natuurlijke basaltformaties.
De Johannisturm, ook wel als Coselturm bekend, is de bekendste. Hier werd gravin Cosel van 1716 tot haar dood in 1765 gevangen gehouden. De ruimtes van de toren werden door haar bewoond en zijn nog ingericht.
Er is een kanonnenhof en een toren met een handgesmeed uurwerk.
Dan is er nog de kapelhof waar ook de burchtbron van 82 meter diep. Van de kapel zijn slechts de onderaardse gangen en ruimtes overgebleven, die ook bezocht kunnen worden.
Na onze rondwandeling nemen we op het burchtterras een koel drankje en als we dat op hebben, besluiten we om daar ook maar meteen een hapje te eten.
We staan elke keer weer versteld dat je op zulke mooie plekjes, die best goed door toeristen bezocht worden, voor zulke redelijke prijzen wat kunt gebruiken.
We wandelen weer naar beneden, maken nog een rondwandeling door het plaatsje voordat we weer richting Dresden gaan.
Het was een zonnige dag met een strakblauwe lucht. 1 opmerking:

  1. Hoi!

    Eindelijk eens tijd gehad je blog te bekijken. Wat een leuke vakantie hebben jullie. Mooie gebouwen allemaal En ook met je macrolens bezig geweest! Wij zijn inmiddels weer terug van het Zwarte Woud: http://www.roodbootje.nl/week%2026-2011.html Ook mooi hoor. Fijne vakantie nog, ik weet niet wanneer je weer terug bent maar wellicht kunnen we dan nog een keer gaan macro-en. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen