zaterdag 2 juli 2011

Zaterdag 2 juli 2011

Na ons ontbijt met heerlijke verse broodjes gaan we eerst even onze voorraad aanvullen bij de supermarkt. We rijden meteen even langs de kaartjesautomaat om onze dagkaart voor de tram vast aan te schaffen. Hij gaat pas in als je je kaart afstempelt bij je eerste tramritje en we zijn van plan om morgen het centrum van Dresden te bezoeken.
Het weer is niet al te best: grijze lucht, tamelijk fris en af en toe wat regen.
Na onze lunch gaan we toch maar op weg naar Meissen. Op aanwijzing van mevrouw Klepje vinden we snel een gunstige parkeerplaats dichtbij het historische centrum. We wandelen op ons gemak door het centrum en klimmen omhoog waar de burcht is en waar je fraaie uitzichten hebt over Meissen en de Elbe. Het is een echt mooie plaats met allerlei leuke hoekjes, straatjes en poortjes.
Om de Dom te bekijken blijkt dat we 8 euro pp moeten betalen! Dat vinden we een beetje gortig voor een kerk. De mensen die vlak voor ons wel een kaartje kochten en de kerk ingingen komen na een paar minuten via een zijdeurtje weer naar buiten en staan verdwaasd om zich heen te kijken van: Wat…, alweer buiten, was dat het al?
Bij een van de uitkijkpunten probeert een klein ventje op het muurtje te klimmen. Zijn moeder roept van een afstandje in paniek: Aldi, Aldi, lass das, geh da weg! Noemt ze dat kind nou Aldi???? De volgende zullen ze dan wel Lidl noemen.
Via een trap lopen we weer naar beneden en rijden weer richting Dresden waar Henk de rest van de middag achter de tv naar de Tour de France kijkt.
1 opmerking:

  1. Hoi Henk en Annette,
    Fijn dat jullie zo heerlijk samen genieten. Het is nog steeds onze wens om Praag te bezoeken. Als jullie terug zijn moet je ons maar wat tips geven.
    Onze kleindochters logeren nu een nachtje; we genieten ook hier vam!
    Liefs van ons Ina en Fred

    BeantwoordenVerwijderen