woensdag 29 juni 2011

Woensdag 29 juni 2011

We moeten twee keer wisselen van tram, maar deze brengt ons wel helemaal tot bovenaan de heuvel waar de Praagse Burcht staat. Dat scheelt een boel klimwerk op een warme dag als deze.
Hier boven lopen de hordes weer achter hun leiders aan die dat graag aangeven met paraplu, vlaggetje, petje of knuffelbeestje op stok, molentje, etc., etc.
We lopen over het terrein van de burcht en van daaruit naar de Loreto kapel. Op de terugweg zien we een groep militairen marcheren die naar het aflossen van de wacht gaan, dat elke dag om 12 uur officieel plaatsvindt. Wij hoeven dat niet perse te zien en gaan liever vast op een terrasje onze lunch gebruiken, nu is er nog plaats genoeg. En inderdaad na het aflossen van de wacht, als wij al aan ons maaltje zitten, loopt het terras helemaal vol.
Dan langs de Vituskathedraal (foto), we gaan er ook even in. Als we daar naar buiten komen, zien we dat er wat staat te gebeuren op het plein naast de kathedraal. Er is een heel stuk afgezet en we besluiten om even te wachten wat het is.
Het blijkt een militaire show te zijn. Er komt eerst een muziekkapel het plein op. Dan volgt er een toespraak die voor het gemak ook nog even in het Engels wordt vertaald. Een groep motormilitairen geven een demonstratie (foto) en daarna krijgen we nog een exercitie van een groep militairen. Tussendoor betreden ook nog wat figuren te paard de arena. Op gegeven moment hebben we het wel gezien, het is nl. bloedjeheet en we staan in de knetterende zon. We zoeken maar gauw een schaduwplekje op.
Dan gaat het verder te voet naar beneden onderweg komen we nog langs een paar mooie uitzichtspunten (foto). Beneden aangekomen stappen we weer op de tram.
Bij Andel halen we nog even wat broodjes voor het ontbijtje van morgenochtend en stappen op de volgende tram weer richting huis. Voordat we naar ons appartementje lopen nemen we eerst nog even een koel drankje op het terras bij de tramhalte.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten